13:26
День ЦЗ та об'єктового тренування з протипожежної безпеки
     07 травня 2019 року в нашій школі проходив День Цивільного захисту. Розпочався він із збору керівного  складу. Начальник ЦЗ Удут Х.В. та начальник штабу ЦЗ  Сідор О.С. оголосили план проведення заходів і про необхідність володіння практичними навичками під час надзвичайних ситуацій. У цей день, насичений різними заходами щодо Цивільного захисту, до нашого навчального закладу завітали гості – завідувач НКП ЦЗ м. Мукачева П. Семенович та завідувач сектору з питань НС та ЦЗН Мукачівської  райдержадміністрації В. Головчанський.
     Крім того, дуже цікавою для школярів була умовна пожежа.  На місце надзвичайної пригоди прибула пожежна бригада №19 м. Мукачева. Рятувальники показали дітям спеціальну техніку та устаткування, а також розповіли про їх можливості при ліквідації пожежі. Учні школи з цікавістю роздивлялися пожежно-рятувальну техніку. Крім того, діти мали можливість посидіти за кермом пожежного автомобіля та спробувати себе у ролі справжнього рятувальника.
     Цікавими та повчальними були години спілкування, які зі своїми учнівськими колективами провели класні керівники 1-11 класів.
     Активну участь учні школи взяли у підготовці шкільних газет і малюнків на тематику Цивільного захисту та військово-патріотичного виховання.
     Роботу служби ЦЗ України учні 5-11 класів змогли побачити, переглянувши кінофільми, а учні 1-4 класів мультиплікаційні фільми. Не залишили байдужими і поповнили додатковими знаннями для самозахисту та інші фільми, де головною темою була пожежа і як при ній діяти.
     Згідно запланованого графіку були проведені естафети та змагання між учнями 5-11  класів, які вдало організував і провів учитель Захисту Вітчизни Удут Ю.Ю.. Учасники мали змогу продемонструвати злагоджені дії, витривалість, уміння користуватися протигазом, правильно діяти під час пожежі. Переможці та учасники нагороджені грамотами.
     Під час навчального сигналу в разі пожежі керівники груп штабу ЦЗ злагоджено діяли і успішно було проведено евакуацію згідно планів. Учні мали змогу підійти до створених пунктів першої медичної допомоги, яку надавали  учні 10-11 класів, а також до пунктів видачі протигазів, марлевих пов'язок. Група пожежогасіння була забезпечена  вогнегасниками,  драбинами. Група громадського порядку сприяла уникненню хаосу.  Після закінчення Дня Цивільного захисту було проведено урочисту лінійку, на якій підвелися підсумки.
 
Переглядів: 481 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]