11:09
День 8. Проект "Презентація народного свята"

Стежкою народних традицій...

   Cвята призначені не стільки для відпочинку, скільки для того, щоб відзначити торжество.  Іншими словами, під святом розуміється день торжества, який встановлений в пам'ять або на честь якої-небудь події. Види свят можна розглядати за різними критеріями, серед них і народні.

   Історія виникнення  народних свят йде в глибину століть. Їх коріння можна знайти в древніх віруваннях, в общинних традиціях. Народні свята відрізняються своєю стихійністю, органічністю і природністю. Саме народні свята допомагають зрозуміти, що таке свято в первісному значенні.

     Барвисті і різноманітні обряди англомовних країн ,що супроводжували більшість  народних свят, тепер вже забуті, і тільки деякі їх пережитки ще зберігаються в окремих графствах і селах. Англійці відзначають багато старовинних  свят. У святкові дні готують традиційні страви, приймають гостей, влаштовують народні гуляння.

   Народні свята Німеччини  теж дуже різноманітні,однак   не всі мають масштабний характер.   Вони мають свої традиції. Деякі  з них  мають історичну основу, а деякі — ґрунтуються на релігійних датах.

  Сьогодні, 19 червня, восьмий день роботи мовного табору «ДИВОСВІТ» присвячено народним святам  Англії та Німеччини.

    Мовленнєві зарядки  зосереджені на вивченні  римівок « A Black  Cat»(1 загін), «Humpty-Dumpty» (3 загін), « Alle Kinder» (2 загін).

  ГаласливІ ігри, фестивалі врожаю, оперні урочистостІ, на які надягають фрак і метелик ,були в полі зору німецькомовного загону "Eurokinder“ впродовж навчальних занять. Одним з улюблених свят вважається масляниця і карнавал. Це дуже старовинні  свята Німеччини. Цікавою для дітей 2 загону була презентація німецького народного свята «Fashing» та виготовлення карнавальних масок.  Англомовні загони  до свята « May Day in Old  England”1 загін виготовляли стрічки, плели віночки ,переглядали презентації.А учні третього  загону відтворювали свято День святого Валентина, яке асоціюється з романтикою і любов’ю. Гра «Love from the fizst siht» та презентація «St Valentin’s Day»  спонукала дітей до написання секретних побажань та спроби знайти свою другу половинку.

У формі туристичного зльоту цікаво та повчально пройшли командні змагання, в зміст яких входили такі конкурси: укладання рюкзака, орієнтування на місцевості з розкладанням палатки, розпалювання вогнища та одягання спального мішка.

Результати сьогоднішнього дня і план роботи наступного було озвучено на лінійці.

Переглядів: 486 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]