22:05
День 11. Традиційна кухня

Кулінарний форум

   Світова кухня багата і різноманітна, і що саме головне – незвична для будь-кого чужого, хто вирішив спробувати невластиву йому страву. Кожна країна у своїх національних стравах представляє свої вподобання і менталітет народу, звички і традиції. І мабуть, саме через менталітет та країну залежить, яка саме в неї кухня.

    В англійській національній кухні є чимало традиційних страв. Не можна не згадати про солодкі і несолодкі пудинги, які подають до м'яса або на десерт, картопляні запіканки з яловичиною,  баранячим фаршем і рибою (shepherds, cottage and fisherman's pies) та піджаркою. Багато з традиційних страв подаються тільки на свята. Серед них популярні:  різдвяний пудинг до Різдва, хрестові булочки до Великодня, картопля з сосисками (bangersandmash) до Дня Гая Фокс (BonfireNight). Традиційними святковими страви є також фарширована індичка з овочевим гарніром, святковий торт та ін 
     Всі ми знаємо не лише про німецьку пунктуальність, але й про те, що німці дуже люблять смачно поїсти. Хто не чув про німецькі ковбаски, пудинги та рагу?

     Німецька кухня вирізняється великою різноманітністю страв зі свинини, телятини, яловичини, птиці, дичини, риби. Популярні різноманітні овочі, особливо капуста, картопля найчастіше у відвареному вигляді. Широко розповсюджені кисломолочні продукти, бутерброди, страви з яєць, ковбаски з кислою капустою та картоплею

  Німці надають перевагу негострій їжі, прянощі й приправи закладаються в страви дуже помірно, в цілому німецька національна кухня проста, багата, відрізняється великою розмаїтістю страв з овочей, м’яса, риби, борошна.

  Одинадцятий день табору розпочато мовленєвими зарядками «Skinny, marinky, dsnky»(Iзагін), «Alle Kinder xhurmmen»(II загін), розучування прислів’їв про їжу «Eat to live, not live to eat», «You are what you eat»(III загін)

  В кожному загоні проходили навчальні заняття про традиційні страви Німеччини та Англії.

  В першому - діти переглядали презентацію «Traditional food» та створювали колаж «Healthy and Unhealthy Food»

  Другий загін теж переглядав презентацію про традиційні страви Німеччини «Was esse Deutsehen та створили карту національних страв різних куточків країни, а також представили  її традиційну  їжу : pfannkuchen, schnitzel, Rarpfen.

  А вихованці третього загону, крім того, що переглянули презентацію про національні страви Англії «Traditional holiday dishes», ще й підготували малюнки «Traditional food» та оформили стіл з традиційними англійськими  стравами (traditional English breakfast): eggs, bacon, tomatoes, porridge, tea;pancakes with jam, banana muffins.

  Завершився цей день брейн – рингом  на спортивну тематику.

 

 

 

Переглядів: 454 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]