11:51
Чорнобиль – біль України

24.04.2015 учні 8-10 класів провели виховний захід «День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії».

Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням 4-го енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України (у той час – Української РСР).

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 тис. людей було евакуйовано із зон забруднення.

Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно- політичного значення для СРСР і світу.

29 років від дня Чорнобильської трагедії відзначили і вшанували пам’ять у вигляді круглого столу учні нашої школи, тому що Чорнобиль – біль наш довічний.

Учнями було прочитано вірші про Чорнобиль. Січка В., Дєткіна Д. підготували презентацію про Чорнобильську аварію і її наслідки. Шершун В. показала відео, де в надекстремальних умовах вступали в боротьбу з атомною трагедією десятки  сотні тисяч людей. Учні 8-их класів мали змогу переглянути виставку стінгазет та листівок, присвячених Чорнобильській трагедії, яка відновила події цього страшного дня.

Ведучі круглого столу Бубряк Є. і Бубряк Є. розказали про найбільш героїчне в історії пожежної охорони світу бойове розгортання і протистояння людей атомній стихії.

Була запалена свічка і учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії, які не залишили робочі місця, а ризикуючи своїм життям робили все, що було в їх силах.

Чорнобильське лихо – застереження всьому людству, країні, кожному з нас. Бережіть Землю, захищайте її!

Категорія: Події | Переглядів: 458 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]