12:46
Цей день в історії України: 22 вересня – День Партизанської Слави

     22 вересня державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.   
     З нагоди Дня партизанської слави в нашому освітньому закладі пройшов Єдиний урок Мужності "Велич народного подвигу", метою якого стало ознайомлення підростаючого покоління із партизанської сторінкою нашої історії, виховання в них шани до ветеранів підпільного руху, які боролися з німецько-фашистськими загарбниками.
     22 вересня вчителем історії  Дудинець Г.В. було проведено тематичні  уроки-бесіди про причини виникнення партизанського руху та його всенародний розмах, про ставлення радянських людей до ворогів-загарбників, героїчні вчинки пересічних  громадян , які ставали партизанами і підпільниками.
     Учні 9- А класу підготували літературно- історичну  композицію «Ми вдячні їм за чисте небо…» та організували  виставку малюнків та  стінгазет «Війна очима дітей».
     Цього ж дня відбулась конференція "Героїчний підпільно-партизанський  другий фронт" за участі учнів-старшокласників. Аудиторії був представлений хроніко-документальний фільм «Рух Опору в Україні у роки Великої Вітчизняної війни». Хвилиною мовчання, на згадку про загиблих партизанів, присутні вшанували пам'ять людей, які віддали життя за рідну землю, за єдину, соборну Україну.

     В шкільній бібліотеці була представлена книжкова виставка з історичною, документальною, художньою літерату¬рами "Незламний фронт відваги і доблесті".  
     Уроки Великої Вітчизняної війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі з різними загрозами. Тільки разом, об'єднавши наші зусилля, ми зможемо ефективно протистояти тероризму, сепаратизму, які намагаються сьогодні розірвати нашу єдину Україну. Це наш борг перед героями-переможцями! 
                                                                              Дорогі ветерани!
                                                            Низький Вам уклін та щира вдячність
!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


 

Категорія: Події | Переглядів: 210 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]