19:33
Бабин Яр... Наш біль. Наша пам’ять…

     29 вересня – 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30.09.1941). Ця  трагічна дата є символом “Голокосту від куль” і символом нацистської політики знищення людей в Україні.
     Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. 
    Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.
    З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху в нашому освітньому закладі 29 вересня 2021 року відбувся  Національний урок, проведений  вчителем історії Дудинець Г.В..
    Під час проведення уроку використовувалася  освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дала можливість учням розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії. 
     Під час проведення уроків історії України учні мали змогу переглянути документальні відеоролики «А Бабин Яр мовчить…».
     Хтось сказав, що «Пам’ять – сіра зона між політикою і психологією».
Дуже б не хотілося, щоб українська пам’ять про Голокост була такою «сірою зоною». Їх і так забагато і в українському минулому, і в сьогоденні.
     Учні та вчителі закладу з болем, сумом і жалем підсумували – такого не повинно повторитися більше ніколи!
  
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 210 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]