Рідна мова - це мова,що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя.

   Сьогодні, 9 листопада, в 3-А класі пройшла відкрита виховна година «Збережемо наш скарб-рідну мову»,присвячена Дню української писемності та мови.

   Учні відповідали і зʼясовували питання: чи спілкувалися люди завжди між собою за допомогою мови? Дивилися інсценізацію легенди про виникнення писемності,яку зіграли Дякун Ю., Кушнір О., Чечур С., Митрович О., Пряха Р.

   Свої таланти проявили, розшифровуючи лист давньогрецького історика Геродота: Кенез В.,Коштяк А., Легач І.,Клочанка І.

   Та найбільше вразили всіх присутніх сторінки з « ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 581 | Додав: zpzp | Дата: 09.11.2016

О слово рідне!
Мудре і прадавнє,
Ти виросло з могутньої землі!

   9 листопада, у день Преподобного Нестора Літописця, ми відзначаємо День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Саме він стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників, розповідав про події, що відбувалися на його очах.  6 листопада 1997 року, до тисячоліття писемності, Президент України  підписав указ про відзначення цього свята. З цього часу щороку в Україні проводять масові заходи щодо  відзначенню ці ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 679 | Додав: zpzp | Дата: 09.11.2016

   Учні нашої школи (6-А та 5-Б) під час осінніх канікул, а саме 03 листопада, отримали заряд позитивних емоцій і готові з понеділка знову здобувати знання на уроках, адже екскурсія в м. Ужгород наповнила їхні серденька любов'ю  до рідної Срібної Землі, зміцнила дружбу, подарувала посмішку на обличчях, наповнила душу теплом й радістю...


ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 496 | Додав: zpzp | Дата: 04.11.2016

Краса така – що й не переказати!
Слова самі летять, мов журавлі!
Дарує осінь нам розкішне свято,
І Божа милість ходить по землі!

   Золота осінь. А й справді, як не відзначити цю чарівну пору року і не влаштувати свято? Скільки поетів освідчувались їй у коханні, скільки художників увіковічнили її красу у своїх полотнах.  А вона кожного року знов і знов зачаровує нас своєю безмежною щедрістю та неймовірною красою. Щось у повітрі плине тепле, красиве і вічне, щось непорушне і загадкове. Осінь з ніжним вітром пливе по рідному Закарпатті. Звичайні дні  -  інколи дощові, інколи просто обвиті сивим туманом, а іноді сонячно ніжні , з легкими павутинками бабиного літа…
Чарівниця-осінь не т ... Читати далі »

Категорія: Свято | Переглядів: 709 | Додав: zpzp | Дата: 27.10.2016

   Мистецтво незбагненне й незрівнянне…Тому, з метою активізації пізнавальної діяльністі учнів, сприяння розвитку їх творчих здібностей, виявлення талановитих дітей, виховання морального і естетичного відношення до світу та художньо-образного сприйняття його, з 24 листопада по 28 листопада в школі проходив тиждень образотворчого мистецтва,

   Безмежне розмаїття предметного світу мали змогу відтворити юні художники, скульптори, архітектори та дизайнери через різноманітні цікаві та творчі заходи, такі як інформаційно-пізнавальні хвилинки «Цікаве мистецтво» за участі 1-11 класів, флешмоб «Давайте станемо метеликами», завдяки якому діти змогли виразити себе в малюнку-намалювати метелика, який символізує малюючого і цим самим вкласти ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 673 | Додав: zpzp | Дата: 26.10.2016

Сіла осінь на порозі,
Довгі коси розплела,
Спілі яблука на возі
До бабусі привезла.
Вітром двері відчинила:
- Дари з воза забирайте!
Павутинкою злетіла:
- Через рік мене чекайте!

   З метою  відродження національних традицій у виготовленні художніх робіт, як частки матеріальної та духовної культури народу та  виховання естетичного смаку та розвитку художньо-творчих здібностей школярів  в нашому навчальному закладі був проведений конкурс творчих доробок «Золота осінь - 2016».  Саме 19 жовтня на шкільному подвір'ї відбулася виставка цих чудових витворів, які зроблені руками наших школярів і їхніх батьків.  Від експонатів не хотілося  відходити! Чим довше розглядати ін ... Читати далі »
Категорія: Свято | Переглядів: 710 | Додав: zpzp | Дата: 21.10.2016

   У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком  кожного громадянина. Тож День захисника України  - це всенародне свято. Воно є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини  та проявом поваги народу до них.  У нього славні традиції, за ним стоїть сповнена  героїки подвигів, яскравих вчинків сама історія!

   Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь – саме ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. На долю захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю.  Захищати  батьківщину, свою землю, свою домі ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 528 | Додав: zpzp | Дата: 13.10.2016

 "Основне право більшості людей - це мати обов"язки".
(Алішер Файз)

   У період з 05 по 09 жовтня, в школі було проведено Тиждень права. Згідно плану заходів, було проведено години спілкування "Закон і Ми", конкурс "Кращий знавець права". З учнями 10-11 класів було переглянуто ряд фільмів на правову тематику: "Стежкою права", різноманітні презентації на правову тематику (згідно віковим категоріям), між учнями 9 класів було проведено Інтелектуальну гру "Правознавець" . Учні 8 класу виготовили "Правовий календар".

   Учні знайомилися з Конвенцією про права дитини, індивідуально та в групах вирішували різнома ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 657 | Додав: zpzp | Дата: 09.10.2016

Дорогі колеги! Працівники школи і ветерани освітянської ниви!

   Коли починає тихо падати осінній жовтий лист, приходить до нас свято – День працівників освіти! Так склалося символічно, що наше професійне свято відзначаємо саме восени. Як гарна, погожа осінь обдаровує нас своїми багатствами, так і ви, учителі, даєте дітям неоціненні скарби людських якостей, які є такими важливими у житті. Учителювання – не фах, це покликання.

   Шановні сивочолі ветерани освітянської ниви! Низько вклоняємося усім Вам за неоціненний внесок у розвиток нашої школи, за Ваш учительський подвиг!

   Дорогі освітяни! Сьогодні по праву Ваше свято! Свято скромних, але достойних людей, ... Читати далі »

Категорія: Свято | Переглядів: 501 | Додав: zpzp | Дата: 30.09.2016

   У 2016 році виповнюється 75-та річниця трагічних подій Бабиного Яру. Подібно до табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі, Бабин Яр в Україні став символом знищення євреїв Європи під час Голокосту. Тільки за два дні 29-30 вересня 1941 р. тут було розстріляно нацистами близько 34 тисяч євреїв.

   В Кольчинській ЗОШ  І-ІІІ ст. розроблено  план, що передбачає низку заходів, присвячених роковинам трагедії.
Метою відзначення є «вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, - мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, а також для об'єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторенню злочинів проти людяності, задля єднання народу навколо ідеї побудови в Україні п ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 487 | Додав: zpzp | Дата: 29.09.2016

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 76 77 »