Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє. Ось  чому надзвичайно важливим є щоденно вживати всіх заходів щодо впровадження і дотримання Загальної декларації прав людини. Для цього її потрібно знати, розуміти проголошені в ній права і підтримувати, брати активну участь у перетворенні їх в реальність.

   Саме з цією метою в нашій школі 9 грудня  класним керівником Юско Г.В. було  проведено виховну годину «Ти маєш права людини» за участі учнів 4-А класу. Через казкову правову виставу „Попелюшка” та сюжетно-рольову гру „Ви не маєте права”,  діти вчились  толерантн ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 880 | Додав: zpzp | Дата: 10.12.2016

   Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства". Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Адже 25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками, а 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

   Метою проведення акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жін ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 634 | Додав: zpzp | Дата: 09.12.2016

   Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія української народної республіки, українська повстанська армія, збройні сили України – так в свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю.

   Україна сьогодні - незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. День Збройних сил України — це, насамперед, свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лиша ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 671 | Додав: zpzp | Дата: 06.12.2016

   3 грудня вся світова спільнота долучається до привітань з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Для них не існує меж у просторі та часі, бо сила їхнього духу долає усілякі перешкоди. Їм не страшні будь-які випробування, бо в їхніх серцях живе те найдорожче, за що можна віддати цілий матеріальний світ – це любов і розуміння до тих, хто їх оточує.

   Мудрість та терпіння навчають нас бути більш суворими та вимогливими до самих себе. Кожен, кого Бог не наділив чимось, що ми сприймаємо як належне, може стати взірцем мужності, наполегливості та непересічної особистості, і кожен з  них заслуговує на повагу й щире захоплення з боку інших.

   До відзначення Міжнародного д ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 714 | Додав: zpzp | Дата: 04.12.2016

   Здоров'я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров'я. На даний момент школа відіграє велику роль у розвитку здоров'я дитини, ставлення до нього, реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя.

   Згідно плану роботи школи та з метою збереження життя і здоров'я учасників навчально-виховного процесу, їх чіткого усвідомлення про небезпечні і шкідливі чинники, що виникають у навколишньому середовищі, формування умінь і навичок у створенні безпечних умов життєдіяльності у середовищі перебування, моделювання дій школярів у різних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надання першої медичної, само- та взаємодопомоги у Кольчинській ЗОШ І- ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 1350 | Додав: zpzp | Дата: 30.11.2016

Не звільняється пам'ять,
відлунює знову роками.
Я зітхну… Запалю обгорілу свічу.
Помічаю: не замки – твердині, не храми –
Скам’янілий чорнозем – потріскані стіни плачу.

   Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам'ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

   1933 рік… Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.

   З метою вшанування памяті жертв Голодомору ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 501 | Додав: zpzp | Дата: 28.11.2016

   Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

   Змістовним і захоплюючим був перший день тижня,який проходив під назвою  «День моєї країни». Вихователь ГПД Кохан М.Ю. організувала виставку саморобок, а Федака О.В. провела конкурс на кращий малюнок «Світ очима дітей». Цього дня ми дізналися про здібності дітей до конструювання, їх бажання брати участь у справах колективу, ініціювати справу, контролювати себе внутрішньо і, головне, позитивно сприймати інших.
  Другий день проходив під назвою «День талантів». Цього дня учні 3-іх класів з класоводом Біланинець Л. ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 398 | Додав: zpzp | Дата: 25.11.2016

   Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони  - її майбутнє.

   Традиційно 20 листопада відзначається Всесвітній день прав дитини. Тому, 21 листопада класним керівником  Гасинець М. В. з учнями 7-Б класу було проведено тренінгове заняття «Права та обов’язки дитини», яке було насичене різноманітністю  вправ та ігор, зокрема, цікавим  та незвичним було знайомство учасників команд – «Смайли», «Праволюби», «Захисники». Крім того, перевірити на швидкість, креативність та обізнаність своїх прав,  можна було завдяки вправам «Ви ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 525 | Додав: zpzp | Дата: 23.11.2016

   Із метою формування в учнів інтересу до вивчення математики, поглиблення їхніх математичних знань, стимулювання до активного пошуку, дослідницької діяльності, самостійного опрацювання додаткових інформаційних джерел, формування в учнів умінь практично застосовувати здобуті знання, а також для підтримки талановитої молоді та творчої праці вчителів, упровадження в навчально-виховний процес перспективного педагогічного досвіду та інновацій, з 14 листопада по 18 листопада 2016 року в школі проходив тиждень математики, впродовж якого  з учнями 5-11 класів було проведено різноманітні тематичні заходи, такі як випуск газет «Видатні математики», колаж-роздум «Математика на кожному уроці», конкурси віршованих творів «Жартівлива математика», презентацій &laqu ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 823 | Додав: zpzp | Дата: 21.11.2016

   Згідно з планом роботи школи та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, розвитку логічного та аналітичного мислення формування уміння використовувати теоретичні знання в різних життєвих ситуаціях, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю,  в школі з 07 по 11 листопада 2016 року було проведено тиждень історії та правознавства.

   Під час його проведення учні відгадували кросворди, ребуси правової та історичної тематики, брали участь у вікторинах та історичних, пізнавальних іграх, отримували нову інформацію та цікаві знання.

   В перший день тижня вчителі історії та правознавства  Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. ознайомили учнів з планом ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 430 | Додав: zpzp | Дата: 11.11.2016

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 76 77 »