12:50
Осяяне в палітрі серце ювіляра
Славиться наше селище Кольчино своїми умільцями: видатними людьми, які колись покинули рідну домівку і тими, хто живе в ньому і понині.
Ми дуже гордимося тим, що маємо надзвичайно талановиту людину, художника від Бога, приємного, усміхненого чоловіка із золотими руками – Іллю Ілліча БровдіяСаме у вересні  творець прекрасних картин відзначав ювілей – 95 років!  В честь такої знаменної дати в м. Мукачеві відбулася виставка картин  Іллі Бровдія.
Це вже не перша виставка художника. Роботи  митця відомі  в Німеччині. Варто зауважити, що Ілля Ілліч створив багато робіт, які наповнені духовністю, душевним спокоєм. Це дійсно картини-ікони з яких йде благодать.  Також є безліч картин – пейзажів в яких переважають відтінки фіолетового кольору,  що говорить про те, що автору картин  притаманна романтичність, ностальгія і витонченість, люди, яким подобається «бузковий» колір часто володіють творчим складом розуму і з задоволенням підтримують талановитих людей.
В нашій школі є теж юні художники – Стаматієва Вікторія, Шершун Віолетта, Тягур Вікторія, які відвідують художню школу та прагнуть оволодіти  пензлем та палітрою кольорів так досконало, як це робить Ілля Ілліч.  Тому ми не могли оминути такої визначної дати, як 95-річчя художника і не піти привітати його та поспілкуватися з ним. Директор школи Х. В. Удут радо підтримала цю ідею та разом з учнями школи завітала до будинку ювіляра. Весь будинок художника рясніє від картин. Бровдій Ілля Ілліч  радо розповідав нам про свої роботи, а саме про те, що картини він малював і на полонинах, і біля річок, і витончено вимальовував на полотні церкви, є навіть картини на яких відображена далека Індія. 
Великою радістю в наших серцях є те, що в селищі проживає такий майстер пензля! Адже ми завжди раді підтримувати зв'язок з творчими особистостями нашого рідного Кольчина. Колектив школи щиро вітає Бровдія  Іллю Ілліча  і бажає світлої радості й сили, ласкавої долі, добра і тепла, щоб ласку вам слало небесне світило, здоров'ям наповнила рідна земля.
Прийшла до Вас ця знаменна дата
в калиновім намисті літ,
слова найкращі хочем передати,
низький і щирий шлем привіт!
Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 585 | Додав: zpzp | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]