12:40
18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

     Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Однією з яких люди потрапляють до рабства – низький рівень життя, бажання заробити, а також нездатність адекватно оцінити пропозиції роботи від прихованих «работорговців».
     Поняття «торгівля людьми» набуває нового змісту. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.
     Відповідно до сучасного визначення «торгівлі людьми» вона визначається і без ознаки перетинання державних кордонів. Адже є велика кількість випадків «внутрішньої» торгівлі людьми, що відбувається під час переміщення людей з одного регіону в інший у межах однієї країни. Такі особи страждають від насильства не менше тих, кому доводиться перетинати кордон.
     Аби уникнути біди в майбутньому та не потрапити в рабство, слід дослухатись до порад фахівців, тому саме сьогодні в нашому освітньому закладі лунали такі слова як «Ми проти ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!». 
     В плані заходів нашого освітнього закладу  18 жовтня 2021 року передбачено різноманітні форми роботи такі як: інформаційно-просвітницькі хвилини „Як не стати жертвою работоргівлі”(8-11 класи, класні керівники), відеолекторій „Торгівля людьми, насильство в сім’ї – злочин проти людини” ( 5- 7 класи, педагог-організатор Алексюк К.Ю. ), хвилини спілкування «Обережно! Незнайомець!» (1-4 класи, класні керівники), «Будь обережний» (5-11 класи, класні керівники), інформаційно-пізнавальні  заняття  «Прояви рабства в сучасному світі», дискусія «Торгівля людьми. Міф чи реальність» (педагог-організатор Алексюк К.Ю., вчитель правознавства Пацьо А.В.).
     Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об'єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Категорія: Події | Переглядів: 213 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]